Jussi Björlingbutiken

VIA JUSSI BJÖRLINGMUSEET i Borlänge kan du beställa cd och dvd, böcker mm. via internet, telefon eller brev. Om du klickar på nedanstående länk kommer du till Jussi Björlingmuseet som har världens enda Jussi Björlingbutik med ett mycket stort sortiment. Som medlem i Jussi Björlingsällskapet får du som regel 15 procents rabatt på skivor. Portokostnad tillkommer alltid.

Nedan ges exempel på vad som kan köpas via museet

TILL JUSSI BJÖRLINGMUSEET


Copenhagen Concert 1959

JSP RECORDS JSP682

Vi hade väl knappast räknat med att det skulle dyka upp tidigare okända inspelningar med Jussi Björling. Skivbolagen har ju på senare år dammsugit radioarkiv och andra källor på allt som kunde tänkas. Men så dyker det upp ett band med ypperlig ljudkvalitet inspelat i Köpenhamn 15 oktober 1959 i det då nybyggda Falkoner Centret – en konsertlokal med ypperlig akustik och plats för 2000 åhörare. I huset fanns också en högmodern inspelningsanläggning och med den dokumenterades det mesta som ägde rum – och sedan hamnade materialet i ett arkiv. (Läs den fascinerande artikeln av producenten John H. Haley om hur han kom över inspelningen). Konserten ägde rum mindre än ett år före Jussis bortgång och bara ett par veckor tidigare hade han drabbats av hjärtproblem under inspelningen av Madama Butterfly i Rom. Man borde alltså kunna förvänta sig att han inte var i bästa form, men det finns mycket lite som tyder på det. Här och var kan hans forten låta en aning ansträngda men andningstekniken är lika superb som tidigare och hans legatosång är mönstergill. Skönheten i röstens silverklang är omisskännlig – det är den Jussi vi känner från så många förnämliga inspelningar.

Ljudkvalitén på inspelningen är ypperlig, klar och rik på dynamik. Seth B Winner hade till sitt förfogande ett förnämligt grundmaterial, men har korrigerat varierande volym och plockat bort störande ljud som hostningar och knarrande stolar. Pianot är balanserat något närmare än rösten, men det är ingen nackdel. Det låter oss uppleva Bertil Bokstedts eleganta frasering och utsökta timing. Han är både inlyssnande och pådrivande – en perfekt ackompanjatör.

Repertoaren känner vi igen. Här finns många av de sånger han spelade in 1952 på LPn ”Jussi Björling in Song”: Brahms ”Die Mainacht”, Liszts ”Es muss ein Wunderbares sein”, Wolfs ”Verborgenheit”, Schuberts ”Die Forelle” och ”Die böste Farbe”, den sistnämnda ur ”Die schöne Müllerin” och man tänker för vilken gång i ordningen ”Så synd att han inte studerade in hela sångcykeln!” Det här är sånger som stod honom nära och det hörs på värmen, inlevelsen, den kärleksfulla nyanseringen. Den inåtvända, oändligt vackert sjungna ”Es muss ein Wunderbares sein” framkallar behagfyllda rysningar och de nedtonade slutfraserna är överväldigande.

De nordiska sångerna är lika kära och tilltalande: Peterson-Bergers ”Jungfrun under lind”, Alfvéns ”Skogen sover” sjungen tyngdlöst vackert och pianissimo – för att inte väcka skogen – Sibelius’ ”Demanten på marssnön” och ”Säv, säv, susa”. Här bidrar Bokstedts känsliga ackompanjemang till att förstärka sorgsången över den olyckliga Ingalill som dog i vågorna, och Jussis röst skälver av empati i slutfrasen ”Våg, våg, slå!” Griegs ”En svane” och ”En drøm” genomsyras av en sällsynt intensitet, och det var bara så synd att han inte kunde sjunga Alfvéns tonsättning av Tove Ditlevsens ”Så tag mit hjerte”, den enda sången på danska i hans repertoar och inspelad bara ett drygt halvår tidigare. Noterna låg kvar på pianot på Karlavägen! Vilket knappast kan ha gjort Jussi särskilt munter. Men av denna misstämning märks inget i hans sång. Bokstedt fick dock en mordisk blick från Jussi när han meddelade att inte bara den sången utan ett par andra nummer saknades i notbunten.

Sin vana trogen spädde Jussi ut sångrepertoaren med några operaarior. Taminos aria ur ”Trollflöjten”, ”Ja, detta är en ängels bild” var uppvärmningsnumret och Jussi sjöng alltid Mozart på svenska. Bizets ”Blomsteraria” ur ”Carmen” låg som avskiljare mellan de tyska och nordiska sångerna, och här genererar han mäktig energi. ”Come un bel di di maggio” ur Andrea Chenier var en annan favoritaria, och återigen sjunger han med oklanderligt legato.  Tostis ”Ideale” och Richard Strauss’ ”Zueignung” avrundar denna ljudligt uppskattade konsert, som vi nu, 56 år senare, kan avnjuta i bra ljud.

Det finns en rejäl bonus också: ”The Voice of Firestone” från 10 mars 1952. Den utgavs för inte så länge sedan som utfyllnad till ”Immortal Performances” restaurerade ”Trubaduren” från MET 1941. Skillnaden, förutom att Seth Winners transfer har en något starkare utsignal och därigenom något bredare dynamiskt spektrum, är att Richard Caniell på ”Immortal Performances” har städat lite och tagit bort en massa inledande reklam för Firestones produkter samt kortat Hugh James mellansnack. Annars kan man konstatera att Jussis röst sju år tidigare var lättare och något friare, att han gör bästa möjliga av fru Firestones obligatoriska inledande och avslutande melodisnuttar, att ”Nessun dorma” sjungs med verklig glöd, att Tostis ”L’alba separa dalla luce l’ombra” – skriven för Caruso – klingar fint och att Speaks ”Sylvia” och Victor Herberts ”Neapolitan Love Song” spolieras av en smörig kör – men Jussi sjunger bra.

Det 24-sidiga texthäftet är en ytterligare bonus med bland annat en fyllig historik, signerad Harald Henrysson, över Jussi framträdanden i Danmark, under 28 år, d v s hela hans vuxna karriär. Efter Sverige och USA var Danmark det land han sjöng mest i. Röstexperten Stephen Hastings, författare till boken ”The Björling Sound”, bidrar med en djupgående analys av Köpenhamnskonserten, insiktsfull som alltid, och det finns också bidrag från John H. Haley, Dan Shea och Seth B Winner. En kvalitetsutgåva, med andra ord. Bör finnas i varje Jussisamling.

Göran Forsling

TILL JUSSI BJÖRLINGMUSEET

Skivan kommer inom kort att kunna köpas från Jussi Björlingmuseet. Jussi Björlingsällskapet säljer den nu via Per Bäckström, 072-326 26 47 eller perb1948@gmail.com

Skivan är slutsåld hos Jussi Björlingsällskapet

Pris från Sällskapet är:

Medlem exkl porto 130 kr
Medlem inkl porto 160 kr (för 2st 295 kr)

Icke medlem exkl porto 160 kr
Icke medlem inkl porto 190 kr

CD:n kommer också att säljas på plats vid
kommande medlemsträffar samt vid sommarens konserter i Voxna, Kungsträdgården,Skansen och Strömsbruk. Ta med kontanter! 


Trubaduren 1941 på Metropolitan

Det finns fem inspelningar från scenen med Jussi Björling som Manrico i Trubaduren och en studioinspelning. Den andra sceninspelningen, från Metropolitanoperan i januari 1941, återutgavs i september 2015 på CD på det kanadensiska märket Immortal Performances (IPCD 1052-2). Kritikern Henry Fogel i Fanfare är lika imponerad av ljudet som av Jussis framträdande. Han anser att ljudteknikern Richard Caniell ”har gjort sina vanliga mirakel med restaureringen av ljudet”, som han tycker kommer förbluffande nära en kommersiell studioinspelning från samma tid, och att tidigare utgåvor helt enkelt inte är jämförbara.

Stephen Hastings skriver om Jussi och Trubaduren ”Alla hans inspelningar av Manricos roll har oskattbart värde, men radiosändningen från Metropolitan den 11 januari 1941 är den mest idiomatiska, den som engagerar livligast i handlingen, och den får ett så ljudligt gensvar från publiken som den förtjänar…”.

Fogel ser inspelningen som ännu ett kraftigt vederläggande av missuppfattningen att Jussi inte kunde ge en fullödig rolltolkning också i dramatiskt hänseende. ”Denna kväll i New York var han avspänd, känslig för nyanserna och fullständigt involverad i handlingen, allt detta utan att han offrade sitt underbara legato och känslan för frasering” – kort sagt ”en vital, blodfull, Manrico, en som helt och hållet engagerar oss i dramat”. Samme kritiker har också högsta beröm för Azucena, Bruna Castagna, som han menar överträffar alla mezzosopraner i Verdi-facket som är verksamma idag, och tycker att även Leonora, Norina Greco, och Greve Di Luna, Francesco Valentino, håller hög standard. Dirigenten Ferruccio Calusio bidrar starkt till att ”denna föreställning är så mycket mer än storartad sång”. 

Ett värdefullt bonus till operan utgörs av Jussis Voice of Firestone-konsert den 10 mars 1952, som aldrig getts ut i sin helhet tidigare. Jussi var i glänsande form och bjöd publiken bl a på en av sina bästa ”Nessun dorma!”. Ljudet här finner Fogel helt jämförligt med  en professionell studioinspelning från samma tid. Utgåvan har också ett fint illustrerat texthäfte med en omfattande kommentar av Björling-experten Stephen Hastings. 

För att ta del av Fogels hela recension på engelska, klicka här: http://immortalperformances.org/reviews.php?d=77822

Pris 350 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 300 kr exkl. porto.

2cd, skivnr: Immortal Performances IPCD 1052-2

TILL JUSSI BJÖRLINGMUSEET


 

Tosca 1957-skivnytt från museet

JUSSIS STUDIOINSPELNING för RCA av Tosca, gjord i Rom med Zinka Milanov och Leonard Warren med Erich Leinsdorf som dirigent, finns nu åter att köpa komplett i Urania Records utgåva. Sony/RCA återutger den också i dagarna, men då sker det bara i en 60-cd-box. "Living Stereo, Vol.2".

 

Urania Records utgåva är en en dubbel cd, och är en komplett studioinspelning inspelad i Roms operahus 2-18 juli 1957.

Anna-Lisa skiver i sin bok: "Mitt liv med Jussi": "Under såväl sommaren som hösten 1957 var Jussis röst i en fantastisk kondition. I juli sjöng han in "Tosca" i Rom med Zinka Milanov, en inspelning där han nådde absolut oöverträffade höjder i sitt konstnärsskap".

Uranias Tosca är utgiven 2012 men har varit mycket svår att få tag i och är först nu möjligt att sälja via museet. Vår medlem Kristian Krogholm har lyssnat och är entusiastisk. Medan han i RCA:s utgåva från 1999 tyckte att Jussis röst lät litet muskulös och torr, bär rösten i denna utgåva inga spår av ansträngning, med höjden absolut fri. ”Den bästa versionen hittills av denna Tosca. Utomordentlig närvarokänsla och Jussi låter... just som Jussi!”  

Dubbel-cd:n innehåller dessutom femton extraspår med utdrag ur RCA:s studioinspelning av Verdis Trubaduren från 1952 med Jussi, Zinka Milanov, Leonard Warren m.fl.

Pris 180 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 155 kr exkl. porto.

2cd, skivnr: Urania WS 121.170

 


Sonys Aida från 1955

 

STUDIOINSPELNINGEN AV AIDA från 1955 där Jussi Björling sjunger tillsammans med Zinka Milanov, Fedora Barbieri, Leonard Warren och Boris Christoff är allmänt ansedd som en av de bästa någonsin av operan, och den är Jussis enda. Få kunde som han betona den förälskade fältherren Radamès lyriska sida utan att därför missa den heroiska aspekten. Stephen Hastings betonar i sin analys särskilt Jussis ”utomordentliga musikaliska förfining” i den inledande arian och slutscenen.

Denna inspelning gavs för några månader sedan ut på nytt av Sony / RCA Red Seal (88883729002). Den har med dagens teknik omsorgsfullt förts över från de originalband, som endast det inspelande bolaget har tillgång till. Resultatet är att denna monoinspelning nu kan höras med ett ljud som ”vad beträffar djup, genomskinlighet, klarhet och dynamiskt omfång kan jämföras med varje Aida-inspelning oavsett årgång”, för att citera en av de lyssnare som vädrar sin entusiasm på Amazon.

Därför, skulle ni inte ha inspelningen förut, köp denna utgåva! Även den som har tidigare versioner kommer nog att bli överraskad. Som tidigare tar själva inspelningen upp tre CD-skivor, men en fjärde CD-ROM innehåller texten. Låt oss hoppas att Sony gör en liknande överföring med Trubaduren!

Beställes genom Jussi Björlingbutiken

Pris: 180 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 155 kr. exkl. porto

3 cd, skivnr: Sony 88883729002

 

 


 

Jussi Björling, The World Star Live On Stage.

Ny 10-cd-box från Documents.

Denna gång enbart inspelningar scenen. Boxen innehåller 110 inspelningar från 26 olika föreställningar och konserter.

 

 

Så här kommenterar skivbolaget sin utgåva:

"När Jussi Björling dog endast 49 år gammal den 9 september 1960 i en hjärtinfarkt, förlorade musikvärlden en av de mest framstående tenorer under 1900-talet. Denna 10-cd-box innehåller hans framträdanden i de stora operorna av Verdi och Puccini, Gounods "Faust" och "Romeo och Julia", samt Mascagni’s "Cavalleria Rusticana" och Leoncavallo’s "I Pagliacci".

Den legendariska svenska tenoren Jussi Björlings karriär började med föreställningar på Kungliga Operan i Stockholm och sedan i Wien och Berlin, innan hans triumferande London- debut i Verdis "Trubaduren".

Utdrag ur dessa kan höras i denna kollektion tillsammans med Björlings stora framträdanden i New York på "Met" i operor som "Don Carlo", samt i en av de mest krävande av Verdis tenorroller, som Riccardo i "Un Ballo in Maschera ". Särskilt intressant är att man i uppsättningar av franska och italienska operor kan höra Björling sjunga på svenska, sitt eget modersmål".

Pris 150 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 130 kr. exkl. porto

10 cd, skivnummer: Documents 600129

 


Jussis Maskeradbal förgyller Verdijubileet.

Det kanadensiska skivbolaget Immortal Performances har just gett ut på dubbel-cd den berömda inspelningen av Maskeradbalen från Metropolitan den 14 december 1940 med Jussi, Zinka Milanov, Bruna Castagna och Alexander Svéd i huvudrollerna.

Premiären den 2 december 1940 var den första gången Jussi öppnade Metropolitans säsong, och första gången han fick framträda som Gustav III i den opera som skrivits om mordet på den svenske kungen. På Stockholmsoperan - grundad av Gustav III! – sjöng han i en version där han var engelsk guvernör i Boston.

Utgåvan kan ses som ett mycket fint bidrag till jubileet. Inspelningen har getts ut många gånger i skiftande kvalitet, men här åtföljs den av en utförlig text av Stephen Hastings, författaren till "The Björling Sound", och han säger i sin kommentar att "i denna nyrestaurerade inspelning har Richard Caniell gjort ett magnifikt arbete med att återge rösterna som de lät i operahuset". Caniell själv beskriver det nu restaurerade ljudet som ”jämförligt med periodens kommersiella inspelningar”.

Som bonus ingår också en aldrig tidigare utgiven inspelning med Jussi. Den innehåller slutet av första akten av Bohème, från en föreställning den 25 september 1949 på San Francisco-operan.

Pris 320 kr exkl. porto

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 270 kr. exkl. porto

2-cd, skivnr: Immortal Performances IPCD 1033-2

 


Tips på ytterligare intressanta Jussiutgåvor som har utkommit på marknaden de senaste åren:

Kan beställas genom Butiken. Portokostnad tillkommer.

 

Jussi Björling Collection.

11 cd - varav tre inte tidigare utgivna i Naxos serie - i elegant box med 100-sidigt texthäfte.

 

 

 

Pris 450 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 350 kr. exkl. porto

11cd, skivnr: Naxos 8.101 101   

 

HÖGSTA BETYG I SVENSKA DAGBLADET

HÖGSTA BETYG I SYDSVENSKAN

"Svensk tenorkult har nått en ny kulmen: Naxos "Jussi Björling Collection", tio cd med ett 98 sidors kommentarhäfte, allt ytterst vederhäftigt. Här finns "allt" av Jussi, utom kompletta operainspelningar. Den som fortfarande är nyfiken på Jussi behöver inte leta längre."

(Sydsvenskan)

Jussi Björling Collection - Jussi Björling är utan tvekan en av världens genom tiderna störste sångare. Den här boxen, innehållande 11 cd-skivor, är den mest heltäckande speglingen av hans enastående karriär. Inte bara innehåller den det allra mesta av de olika arior och sånger som Jussi spelade in, utan ljudet från de gamla inspelningarna har mycket noggrant restaurerats med den modernaste tekniken. I boxen ingår en 100-sidig textbok med kommentarer kring skivorna, skriven av Harald Henrysson.

"Argumenten för att ge ut en mer omfattande box med Jussi Björling är flera. Världens genom tiderna bästa tenor var svensk. Han drog 10 000-15 000 till Skansen och Gröna Lund varje gång... Han sjöng så rent och friskt och oansträngt som ingen sångare gjort någonsin förr. Han var älskad av hela Sverige och är än idag helt enkelt "Jussi" med hela folket.

Dessa inspelningar är gjorda på ett nytt sätt: man har i görligaste mån undvikit brusreducering och andra tekniska åtgärder som förringar röstens rikedom av övertoner och dynamik. Jussis röst låter här mera dynamisk och full av liv än någonsin." (Kristian Krogholm, norsk Jussi-expert och musikrecensent)

"Avspelningarna ("på ett nytt sätt") är gjorda efter inspelningskurvan, inte efter den rekommenderade avspelningskurvan. Det innebär alltså att skivorna är avspelade på samma sätt som de är inspelade och på så sätt hör vi mer av Jussis övertoner och instrumenten får ett mer verklighetstroget ljud. Den enda nackdelen är då att det framträder mer av brus och biljud från skiv-slitaget.

Skivorna är avspelade under totalt en 10-årsperiod vilket gör att ljudet kan variera något -verktygen har både förändrats och förbättrats under alla dessa år. Marknadens bästa verktyg har vid varje tid använts för avspelning, brusreducering, knäppborttagning och reduktion av skivslitage. De största variationerna på ljudkvaliteten beror dock på hur slitna de tillgängliga skivorna var."

(Stefan Lindström, ljudrestauratör Jussi Björling Collection)

 

Jussi Björling in concert: Finland & USA

Dubbel-cd från Bluebell.  

Tidigare outgivet material från Helsingfors 1951 och 1955, New Orleans 1955, Ford Sunday Evening Hour 1940, Telephone Hour 1948 och Ed Sullivan Show 1957.

Pris 180 kr exkl. porto

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 125 kr. exkl. porto

2cd, skivnr: Bluebell ABCD 116  

 

Jussi Björling: The Swedish Caruso

10-cd-box från Documents (Membran) 600034

Inspelningar från 1929-1959

 

Pris 150 kr exkl. porto

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 130 kr. exkl. porto

10cd, skivnr: Documents 600034 

 

"Resan till dej"på dvd, Studio S, S326

En svensk spelfilm från 1953. En lång rad av dåtidens kända svenska skådespelare medverkar med Alice Babs och Sven Lindberg i de två huvudrollerna. Jussi spelar sig själv och framför två utmärkta sångnummer, Celeste Aida och Till Havs. Filmens regissör Stig Olin lyckades övertala Jussi att sjunga de två numren till ett mycket vänskapligt pris av sextusen kronor.

Pris 175 kr exkl. porto

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 120 kr. exkl. porto

DVD, skivnr: Studio S S326  

 

Dessutom:

Naxos Jussi Björling Anniversary (1911-1960)
Med denna skiva påminner Naxos om Jussi Björlings båda minnesår 2010-11, men han hör också till det fåtal världberömda arister som bolaget systematiskt har återutgett. Skivan innehåller tjugo "favoriter" ur Jussi rika repertoar, nio på svenska, nio på italienska och två på franska.

Pris: 70 kr exkl. porto

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 63 kr. exkl. porto

Skivnummer: Naxos 8.112 057

 

Turandot. 

Dubbel-cd från Documents med den kompletta inspelningen från 1959 med Birgit Nilsson och Renata Tebaldi.

Pris 150 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 130 kr. exkl. porto

2cd, skivnr: Documents 233 480  

 

Gösta Björling.
Skivbolaget Oak Grove. För första gången finns nu brodern Gösta på cd. Innehåller 23 spår med populära sånger och opera. Två av spåren är med Olle, Karl och Rolf Björling.

Pris 120 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 120 kr. exkl. porto

Skivnr: Oak Grove 2029  
 

Jussi Björling, The Complete RCA Album Collection.

14 cd med sånger, arior och duetter samt utdrag ur kompletta operainspelningar från RCA.

Pris 300 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 220 kr. exkl. porto

14 cd, skivnr: RCA 886 977 489 22  

 

Roméo et Juliette, från Metropolitanoperan 1947.

Dubbel-cd på skivmärket Sony Music. Komplett inspelning.

 

Pris 170 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 145 kr. exkl. porto

2cd, skivnr: Sony 886 978 046 52  

 

Jussi Björling at Gröna Lund.

Bluebells 3 cd-box med hans samtliga bevarade inspelningar från Gröna Lund i Stockholm mellan åren 1950-1960. Innehåller tidigare outgivna spår.

Pris 200 kr exkl. porto

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 145 kr. exkl. porto

3cd, skivnr: Bluebell ABCD114  


Jussi Björling Live: Broadcast Concerts 1937-1960.

4 cd-box med radioinspelningar från USA 1937-1956 och från Sverige 1952-1960.Innehåller tidigare outgivna inspelningar och andra som varit utgivna men nu med förbättrat ljud. Skivmärke: West Hill Radio Archives.

Pris 300 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 250 kr. exkl. porto

4 cd, skivnr: WHRA6036  

 

Faust från Metropolitan 1959.

 Dubbel-cd från Myto. Komplett inspelning från Metropolitan

 

Pris: 150 kr exkl. porto.

Pris till medlemmar i Jussi Björlingsällskapet: 128 kr. exkl. porto

2 cd, skivnr: Myto 00174  
 

Med de senaste utgivningarna säljer butiken ett 40-tal olika kompletta opera- och körverksinspelningar med Jussi Björling, många av dem i flera utgåvor.

 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2021 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


 

Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

Jussi Björlingmuseets sommarprogram 2020

 Som sedvanligt bjuder, ja det är gratis, Jussi Björlingmuseet på ett sommarprogram med bl.a. presentation av Rolf Björling. 

Mer information fås genom att klicka här.
 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-17, 

Lördag 11-15, Söndag 11-15

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi