Oktober månads medlemsträff

Hjärtligt välkomna till höstens andra medlemsträff, som äger rum lördagen den 20 oktober 2018  kl 13.00, och som vanligt i Höstsols lokal ”Stallet”. Vi släpper in våra medlemmar från klockan 12.30 till en fikastund innan programmet tar sin början.


Foto: Martin Hellström
Denna lördag gästas vi av en ung och lovande tenor vid namn William Davis Lind. Han började sjunga rockmusik under gymnasietiden, men kände att rösten hade mer att ge. Sedan följde studier vid Sceniska Sånglinjen på Kapellsberg, Härnösands Folkhögskola och därefter tre års studier vid Operahögskolan i Stockholm, som han i våras avslutade med att ta en kandidatexamen.

Under sin studietid på Operahögskolan har William bland annat gjort rollen som Alfred i Läderlappen (Johann Strauss den yngre) på Södertälje Operan. Han gjorde år 2017 sin debut på Kungliga Operans stora scen i rollerna som Edmondo och Lykttändaren i Manon Lescaut (Puccini). Under sommaren 2018 sjunger han med Kamraterna i The Fox & The Seven Deadly Sins samt deltar i den svenska delen av Jenny Lind-turnén. William har i år tilldelats Anders Walls Confidencen-stipendium på 100 000 kronor.

William Davis Lind kommer att ackompanjeras av pianisten Julia Sjöstedt. Hon har studerat vid Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm, och därefter tagit en kandidatexamen vid Kungliga Musikhögskolan våren 2017. Nu studerar hon vidare på masterutbildningen, där hon har professor Stefan Bojsten som lärare. Under sommaren 2018 har Julia bland annat medverkat som ackompanjatör vid den ovan nämnda svenska delen av Jenny Lind-turnén.     

 

Vi inleder dagens program med att hälsa er alla mycket välkomna, och därpå framför våra musiker tre sånger. Så följer nästa programpunkt då Operavännernas före detta ordförande Nils-Göran Olve intervjuar vår sångare William Davis Lind om hans karriär hittills samt om kommande drömmar och engagemang. Även vi medlemmar har här chans att ställa frågor.


Bengt Krantz
Efter en kort mingel- och bensträckarepaus är det dags för medlemsträffens avslutande programpunkt ”Spisa Jussi”. Jussi Björlingsällskapets ordförande Bengt Krantz ansvarar denna dag för innehållet under rubriken Jussi Björling på scenen och i grammofonstudion. Jämförande inspelningar.           

 

 

 

 

Gemensamt för medlemsträffar i Stockholm

Adressen är Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A, Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan. Insläpp sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd. 

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning

Föranmälan senast torsdagen innan till

Per Bäckström tel 079-337 42 45

Perb1948@gmail.com

Träffpunkt "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 250 kr om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

 

Klicka på resp. flagga.

 

 


Styrelsens Jussifavoriter

Stefan Olmårs presenterar sin favoritinspelning

Här kan du läsa om och lyssna på favoriten.


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-18, 

Lördag 10-14, Söndag 12-17

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Köp Jacobs Forsells unika bok om Jussi!

Jacob Forsell är sonson till den legendariske operachefen John Forsell, Jussi Björlings ”upptäckare” och var anställd på Expressen 1964-1990 och är en av sin generations mest tongivande fotografer.

Specialerbjudande på boken (266 sidor) från Jussi Björlingmuseet i Borlänge. 

Pris 100 kr plus porto! (Ordinarie pris 348 kr)

Länk till museet

Se uppslag ur boken!