Medlemsträff Lussi med Jussi  14 december 2019.

Varmt välkomna till årets sista medlemsträff, som äger rum i Höstsols lokal ”Stallet” lördagen den 14 december klockan 13.00. Som vanligt kallar vi den för ”Lussi med Jussi”, och som under tidigare år har vi den dagen en hemlig sånggäst. Det får bli en överraskning! Vi släpper in er medlemmar klockan 12.30, och serverar då förutom fika även julglögg. Klockan 13.00  är det så dags att påbörja dagens program, som efter en liten presentation inleds med att vi tillsammans applåderar fram vår sånggäst från sitt gömställe.

Beredd vid pianot finns då dagens ackompanjatör, pianisten Samuel Skönberg. Han har studerat piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Mats Widlund, och studierna avslutades med ett kammarmusikdiplom. Samuel har även erhållit flera stipendier, däribland Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium för pianoackompanjemang. Han är ofta engagerad som solist och ackompanjatör både i Sverige och utomlands, och rör sig obehindrat i alla genrer, från klassiskt och opera till operett och musical. 


Nils-Göran Olve
Därefter följer en intervju av vår sånggäst, under ledning av Nils-Göran Olve. Det är alltid en rolig och intressant programpunkt, då man får möjlighet att bekanta sig lite mer med sångaren. Den avslutas med ett extranummer, och sedan blir det en bensträckarepaus.

 

 

 

 

 

 


Marianne Ebert
Efter pausen lyssnar vi till dagens ”Spisa Jussi”, som handlar om det musikaliska samarbetet mellan Jussi Björling och pianisten Harry Ebert. Under rubriken Ett perfekt samarbete berättar Harry Eberts barnbarn Marianne Ebert minnen och Roger Alderstrand ställer frågor. Där emellan presenteras inspelningar, där Jussi och Harry

 

musicerar tillsammans.

 


Roger Alderstrand
Roger Alderstrand har medverkat vid flera av Jussi Björlingsällskapets träffar. Han är författare, och har bland annat tillsammans med Harald Henrysson givit ut boken Jussi Björling: En kronologi. Samtliga sångframträdanden 1915-1960.

Marianne Ebert är skådespelerska och sångerska, och under november månad sjunger hon rollen som Violetta i Verdis opera La Traviata på Olympiateatern i Stockholm.

Medlemsträffen avslutas traditionsenligt med att Jussi Björling sjunger Adolphe Adams Julsång, ”O Helga Natt”, varefter vi önskar varandra en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Senast klockan 15.00 brukar medlemsträffen vara slut. 
 

Gemensamt för medlemsträffar i Stockholm

Adressen är Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A,  Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan. Insläpp sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd. 

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning. Det går bra att betala med Swish.

Föranmälan senast torsdagen innan till

Per Bäckström tel 079 337 42 45

Perb1948@gmail.com

Träffpunkt "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER 

http://musikskatt.se/

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 250 kr om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

 

Klicka på resp. flagga.

 

 


Styrelsens Jussifavoriter

Stefan Olmårs presenterar sin favoritinspelning

Här kan du läsa om och lyssna på favoriten.


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-17, 

Lördag 11-15, Söndag 11-15

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi