Jussi Björling-konferens i Chicago 2021

Vårt syskonsällskap, the Jussi Björling Society-USA, kommer att anordna en Jussi-konferens i Chicago 8-10 april 2021. Notera det i kalendern redan nu, det verkar bli rena drömtrippen!


Chicagos skyline

 

Inbjudna talare inkluderar Stephen Hastings, Andrew Farkas, Harald Henrysson, Nils-Göran Olve, Henry Fogel, Conrad Osborne, Fred Plotkin och företrädare för Chicago Tribune, och naturligtvis Lyric Opera, bland andra. Walter Rudolph kommer att fungera som ceremonimästare. Anders, Lars och Ann-Charlotte Björling är inbjudna gäster, samt honorär rådgivande styrelseledamot Javier Camarena, tillika tenor.
 
Platsen kommer att vara 9: e våningsklubben i Symphony Center. Du kan se den på följande länk; välj virtual-tour9: e våningen 
 
De reserverar sammanhängande rum, som är rabatterade, på ett bekvämt hotell och kommer också att boka biljetter för en Chicago Symphony Concert och en konsert med tenor Javier Camarena. Det borde vara en underbar, musikalisk helg för att fira Jussi!
 
Om konferensen pga av pandemin inte kan genomföras, kommer erlagd avgift att betalas tillbaka eller föras över till en senarelagd konferens.
 
I senaste Newsletter från Jussi Björling Society-USA kan du läsa mer om konferensen.
 
Du anmäler dig och betalar genom att fylla i anmälningsblanketten och sända in en check. Men det enklaste sättet för oss är att välja det digitala alternativet genom att gå in på www.jussibjorlingsociety.org och där både anmäla sig och betala.
 
 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2021 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


 

Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

Jussi Björlingmuseets sommarprogram 2020

 Som sedvanligt bjuder, ja det är gratis, Jussi Björlingmuseet på ett sommarprogram med bl.a. presentation av Rolf Björling. 

Mer information fås genom att klicka här.
 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-17, 

Lördag 11-15, Söndag 11-15

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi