Kära medlemmar i Jussi Björlingsällskapet!


Engelsk julglädje, tomten klättrar i skorstenen!
Äntligen kan vi åter hälsa er varmt välkomna till en medlemsträff. Vi inbjuder er nu som en avslutning på hösten till ”Lussi med Jussi”, som äger rum i Höstsols lokal ”Stallet” lördagen den 18 december 2021 klockan 13.00. Vi släpper in våra medlemmar från klockan

 

12.30, och då serveras det kaffe/te samt glögg, vetebröd och pepparkakor. Då tänker vi på att inte trängas, utan hålla ett visst avstånd. På grund av att corona-pandemien fortfarande finns kvar i vårt samhälle har vi bestämt att alla, som vill deltaga i träffen, måste kunna visa upp ett vaccinationskort från vaccinationscentralen eller EU:s digitala covidbevis. Vi kommer att vara max 35 personer i lokalen.

Klockan 13.00 inleder vi vårt program med en liten konsert, och liksom vid tidigare ”Lussi med Jussi” är vår sånggäst en hemlig överraskning. Pianisten Tomas Johnson kommer att ackompanjera, och därefter blir vår sånggäst intervjuad av Jussi Björlingsällskapets ordförande Bengt Krantz. Sedan tar vi en kort paus, då vi kan sträcka på benen, umgås lite samt hämta mer fika. Före programmets början och i pausen finns möjlighet att köpa CD-skivor samt Haralds Henryssons bok om David Björling. Betalningen sker helst med Swish.

Vi fortsätter sedan vårt program med ”Spisa Jussi”, då vi får utmana våra musikkunskaper i ett Jussi-quiz sammanställt av Kjell Olsson. Frågorna har anknytning till inspelningar med Jussi eller till sångare som Jussi har sjungit med eller har annan anknytning till. Man tävlar endast mot sig själv! På köpet får vi förhoppningsvis en fin musikstund tillsammans. Som avslutning lyssnar vi sedan traditionsenligt till Jussi Björlings inspelning av Adams julsång ”O helga natt” samt önskar varandra en god julhelg och ett gott nytt år.

Gemensamt för alla medlemsträffarna

Plats: Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A, Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan.

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning.

För att inpassering ska ske snabbt så vill vi helst att du efter bekräftad anmälan betalar avgiften, 100 kr antingen till vårt plusgiro 462 48 91-0 eller med swish till 123 374 05 28, senast några dagar innan.

Föranmälan senast torsdagen 16/12 till

Per Bäckström tel 079-337 42 45

perb1948@gmail.com

men tänk på att platserna denna gång kan ta slut fortare än vanligt! 

Mer om "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER

 

 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2021 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

 

Jussi Björlingmuseet stänger

Museet stänger officiellt den 1 januari 2021 och kommer senare att ersättas med en utställning på annan plats. Det finns dock möjlighet att under januari månad besöka museet.

Om ni planerar ett besök kontakta först på telefon 0243-74240 eller e-post jussibjorlingmuseet@borlange.se


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi