Jussifesten i Strömsbruk 2016

Årets Jussifest i Strömsbruk den 3 – 4 september bjöd på mycket intressant. Efter att Ströms Bruksorkester inlett, började huvudnumret, en konsert, där årets Jussi Björlingpristagare, tenoren Ole Aleksander Bang, basen Nils Gustén och sopranen Elisabeth Sundin sjöng. Dessutom spelade Carl Johan Bladin musik av Maurice Ravel på klarinett – allt till Lennart Engs pianoackompanjemang. Kvällen avslutades med att syskonen Ann-Charlotte och Lars Björling spelade inspelningar med pappa Jussi tillsammans med Stefan Olmårs och Harald Henrysson.

Nästa morgon inleddes med att Johan Adlercreutz, innehavare av vandrarhemmet Kustleden, berättade om Strömsbruk och dess historia. Sedan gav Lars Björling konsert med Samuel Skönberg vid flygeln, och Lars Björling och Harald Henrysson avslutade programmet med att samtala om David Björling.


Samuel Skönberg och Lars Björling

 

En längre redogörelse följer i Jussi Björlingsällskapets tidning, som kommer att distribueras till medlemmarna omkring den 1 december.

Calle Friedner

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 250 kr om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

 

Klicka på resp. flagga.

 

 


Styrelsens Jussifavoriter

Stefan Olmårs presenterar sin favoritinspelning

Här kan du läsa om och lyssna på favoriten.


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-18, 

Lördag 10-14, Söndag 12-17

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Köp Jacobs Forsells unika bok om Jussi!

Jacob Forsell är sonson till den legendariske operachefen John Forsell, Jussi Björlings ”upptäckare” och var anställd på Expressen 1964-1990 och är en av sin generations mest tongivande fotografer.

Specialerbjudande på boken (266 sidor) från Jussi Björlingmuseet i Borlänge. 

Pris 100 kr plus porto! (Ordinarie pris 348 kr)

Länk till museet

Se uppslag ur boken!