DN:s omröstning klar

På 2014-års sista dag presenterade Dagens Nyheter resultatet i den omröstning som DN Kultur anordnade med anledning av tidningens 150-årsfirande ordnat utifrån en lista över de 150 kulturhändelser som skapat Sverige sedan 1864. Över 10 000 personer deltog i omröstningen.

Jussi Björlings internationella genombrott 1936 hamnade på plats 37, en hedrande placering före Karl Birger Blomdals opera "Aniara" från 1959 och Birgit Nilssons "Turandot" från 1958 som kom på platserna 93 resp. 102.

Vann gjorde Astrid Lindgrens bok ”Pippi Långstrump" från 1945, på andra plats Tv-programmet ”Fem myror är fler än fyra elefanter” från 1973 och på tredje plats Jonas Gardells bok ”Torka aldrig tårar utan handskar” från 2012-13.

 

 

Läs mer om Jussis internationella genombrott genom att klicka här!

 

Urklipp ur Dagens Nyheter söndagen den 9 november 2014:

 

 

 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2023 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Det tidigare Jussi
 
Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

 

Jussi Björlingmuseet stänger

Museet stängdes officiellt den 1 januari 2021 och är nu ytrymt. Vi hoppas att det senare kommer att ersättas med ett museum på annan plats. 


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi