Medlemsträff Lussi med Jussi lördagen den 14 december 2019

Varmt välkomna till årets sista medlemsträff, som äger rum i Höstsols lokal ”Stallet” lördagen den 14 december klockan 13.00. Som vanligt kallar vi den för ”Lussi med Jussi”, och som under tidigare år har vi den dagen en hemlig sånggäst. Det får bli en överraskning! Vi släpper in er medlemmar klockan 12.30, och serverar då förutom fika även julglögg. Klockan 13.00  är det så dags att påbörja dagens program, som efter en liten presentation inleds med att vi tillsammans applåderar fram vår sånggäst från sitt gömställe.

Beredd vid pianot finns då dagens ackompanjatör. Vi återkommer inom kort med namn och info om pianisten.


Nils-Göran Olve
Därefter följer en intervju av vår sånggäst, under ledning av Nils-Göran Olve. Det är alltid en rolig och intressant programpunkt, då man får möjlighet att bekanta sig lite mer med sångaren. Den avslutas med ett extranummer, och sedan blir det en bensträckarepaus.

 

 

 

 

 


Marianne Ebert
Efter pausen lyssnar vi till dagens ”Spisa Jussi”, som handlar om det musikaliska samarbetet mellan Jussi Björling och pianisten Harry Ebert. Under rubriken Ett perfekt samarbete berättar Harry Eberts barnbarn Marianne Ebert minnen och Roger Alderstrand ställer frågor. Där emellan presenteras inspelningar, där Jussi och Harry musicerar tillsammans.

 


Roger Alderstrand
Roger Alderstrand har medverkat vid flera av Jussi Björlingsällskapets träffar. Han är författare, och har bland annat tillsammans med Harald Henrysson givit ut boken Jussi Björling: En kronologi. Samtliga sångframträdanden 1915-1960.

Marianne Ebert är skådespelerska och sångerska, och under november månad sjunger hon rollen som Violetta i Verdis opera La Traviata på Olympiateatern i Stockholm.

 

Medlemsträffen avslutas traditionsenligt med att Jussi Björling sjunger Adolphe Adams Julsång, ”O Helga Natt”, varefter vi önskar varandra en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Senast klockan 15.00 brukar medlemsträffen vara slut. 
 

Gemensamt för medlemsträffar i Stockholm

Adressen är Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A,  Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan. Insläpp sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd. 

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning. Det går bra att betala med Swish.

Föranmälan senast torsdagen innan till

Per Bäckström tel 079 337 42 45

Perb1948@gmail.com

Träffpunkt "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER 

Ny hemsida för Jussi Björling-sällskapet

Vi vill önska dig hjärtligt välkommen till Jussi Björlingsällskapets nya hemsida: www.jussibjorlingsallskapet.se Här ges du goda möjligheter att förkovra dig i sångaren Jussi Björlings liv och gärning. Den gamla hemsidan: www.jussibjorlingsallskapet.com, som du läser nu, kommer att kvarstå som ett omfattande arkiv och kommer att kunna besökas som vanligt, medan den nya hemsidan är tänkt att vara en mer uppdaterad plats för aktuell information från och med augusti 2023. 


Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2023 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Det tidigare Jussi
 
Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

 

Jussi Björlingmuseet stänger

Museet stängdes officiellt den 1 januari 2021 och är nu ytrymt. Vi hoppas att det senare kommer att ersättas med ett museum på annan plats. 


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi