Tim Augustin får Jussi Björlingsällskapets pris för 2021

Den amerikanske tenoren, som är verksam i Sverige, Tim Augustin, mottar Jussi Björlingsällskapets pris på 50 000 kr för 2021. Se nedan för prismotivation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim har en egen hemsida http://www.timaugustin.com/

Du kan lyssna på honom här:

http://www.timaugustin.com/media.asp   
 

Prismotivering för Tim Augustin

Den amerikanske tenoren Tim Augustin har en stark inspirationskälla. Källan är Jussi Björling. Den starka förebilden har tagit honom till Sverige. Han delar denna fascination med många andra tenorer. Men Tim tycks ha insupit så mycket kunskap genom att analytiskt studera Jussis sångkonst. Resultatet är inte epigoneri, men väl en mycket sofistikerad närmelse till de verktyg som är sångarens. Andning, artikulation, textförståelse, expansion och värme. Han har funnit beståndsdelarna i sin egen röst och applicerat sin insikt i en mycket sund röstproduktion, som lugnt tar honom genom hela registret som han behöver och lite till. Med all den tillförsikt som man som lyssnare kan få genom att lyssna på Tim Augustins interpretation av sånger och arior, som ibland också inkluderar Jussirepertoar, så står det klart att vi här har en mycket värdig pristagare till Jussi Björlingsällskapets pris 2021.

Med röstskönhet, vekhet och styrka bedårar han lyssnaren.

 

 

Ny hemsida för Jussi Björling-sällskapet

Vi vill önska dig hjärtligt välkommen till Jussi Björlingsällskapets nya hemsida: www.jussibjorlingsallskapet.se Här ges du goda möjligheter att förkovra dig i sångaren Jussi Björlings liv och gärning. Den gamla hemsidan: www.jussibjorlingsallskapet.com, som du läser nu, kommer att kvarstå som ett omfattande arkiv och kommer att kunna besökas som vanligt, medan den nya hemsidan är tänkt att vara en mer uppdaterad plats för aktuell information från och med augusti 2023. 


Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2023 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Det tidigare Jussi
 
Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

 

Jussi Björlingmuseet stänger

Museet stängdes officiellt den 1 januari 2021 och är nu ytrymt. Vi hoppas att det senare kommer att ersättas med ett museum på annan plats. 


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi