Teknikproblem på medlemsträff

Lördagen den 4 mars ägde årets första medlemsträff rum i Höstsols lokal ”Stallet” på Kaplansbacken. Innan dagens program skulle börja försåg vi oss med vetebröd och småkakor, samt kaffe och te. Klockan 13.00 hade 32 medlemmar infunnit sig.


Publikbild

 

Det fanns en viss förväntan i luften, eftersom programmet denna dag skulle bli lite annorlunda än vad som är brukligt. Som Bengt Krantz utlovat skulle vi nu få njuta av filmen ”Hans majestäts rival”, i regi av Gustaf Molander.

Jag skulle precis resa mig upp för att hälsa alla välkomna när Per Bäckström gick fram och meddelade att det var teknikproblem.


Per Bäckström vid den krånglande datorn

 

Under tiden som följde informerade Niklas Lindblad om sommarens resa till Voxna i juli månad. Det tog ca 10-15 minuter och efter det trädde Per åter fram med den tråkiga nyheten att det fortfarande var teknikproblem.


Niklas Lindblad informerar om sommarens resa till Voxna i juli månad

 

I stället fick vi nu lyssna till när Nils-Göran Olve intervjuade Bengt Krantz, vilket kom som en trevlig överraskning för oss alla.  


Nils-Göran Olve samtalar med Bengt Krantz

 

Tyvärr gick det nu inte alls att få igång ljudet till filmen, så vi fick härefter avsluta vår medlemsträff. Det var inte det roligaste man har varit med om i samband med en Jussi-träff. Men våra medlemmar tog det hela med lugnt och gott humör, även om det naturligtvis var en liten besvikelse.

Text: Berit  Sjögren 
Foto: Calle Friedner

 

 

 

 

 

 

       

 

Ny hemsida för Jussi Björling-sällskapet

Vi vill önska dig hjärtligt välkommen till Jussi Björlingsällskapets nya hemsida: www.jussibjorlingsallskapet.se Här ges du goda möjligheter att förkovra dig i sångaren Jussi Björlings liv och gärning. Den gamla hemsidan: www.jussibjorlingsallskapet.com, som du läser nu, kommer att kvarstå som ett omfattande arkiv och kommer att kunna besökas som vanligt, medan den nya hemsidan är tänkt att vara en mer uppdaterad plats för aktuell information från och med augusti 2023. 


Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 275 kr för 2023 om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Jussi-statistik

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis inspelningar

 

Klicka här för att komma till förteckningar över Jussis framträdanden


 

Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

Klicka på resp. flagga.

 

 

 


Våra favoritinspelningar med Jussi

Gå till Arkiv för att lyssna på de insattas favoritinspelningar med Jussi


Det tidigare Jussi
 
Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

 

Jussi Björlingmuseet stänger

Museet stängdes officiellt den 1 januari 2021 och är nu ytrymt. Vi hoppas att det senare kommer att ersättas med ett museum på annan plats. 


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi