Medlemsträffen lördagen den 30 mars 2019

Varmt välkomna till årets andra medlemsträff i ”Stallet”, som äger rum lördagen den 30 mars 2019 klockan 13.00, med insläpp för våra medlemmar från klockan 12.30. Då kan man inmundiga kaffe/te med fikabröd, samt hitta en bra plats, i väntan på att programmet skall ta sin början.

Vi inleder enligt vanlig ordning vår träff med en konsertavdelning och en efterföljande intervju med dagens sångare. Efter en paus på cirka tio minuter fortsätter vi med programpunkten ”Spisa Jussi”. Medlemsträffen beräknas vara slut senast kl 15.00.

Dagens sånggäst är basbarytonen John Erik Eleby. Det är en särskild ära att få ha John Erik som gäst, då han dels för 30 år sedan var med om att starta Jussi Björlingsällskapet, dels även är hedersmedlem i vårt sällskap. John Erik är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm, och tillhör solistensemblen på Kungliga Operan.

Där har han sjungit roller som Sarastro i Mozarts Trollflöjten, Sparafucile i Verdis Rigoletto, Escamillo i Bizets Carmen, titelrollen i Donizettis Don Pasquale, Biterolf i Wagners Tannhäuser, för att nämna några av de karaktärer han har medverkat i. Vid sidan av sina operaengagemang har han även framträtt som konsertsångare, och då bland annat sjungit baspartierna i Beethovens Symfoni nr 9, Haydns Skapelsen och Mendelssohns Elias.

John Erik har en bred bakgrund i svenskt musikliv. Han har verkat som kormästarbiträde vid Kungliga Operan, som instuderare och pianist vid Operastudio 67 samt som lärare och körledare vid Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Han är även ledare för John Erik Elebys Kammarkör.
 

Ackompanjatör är pianisten Mattias Holmström. Han är född i Umeå, och framträdde som solist med orkester för första gången som 15-åring. Han har därefter studerat vid Norges Musikhøgskole för Benny Dahl-Hansen och vid Musikhögskolan i Göteborg för Ingemar Bergfelt.

Mattias har sedan år 1995 medverkat som repetitör vid många av NorrlandsOperans produktioner samt som orkesterpianist i NorrlandsOperans orkester. Han har även givit ett stort antal pianoaftnar och kammarmusikkonserter i Sverige och utomlands. 
 

Dagens intervjuare är Göran Forsling, som ingår i Jussi Björlingsällskapets styrelse. Vi är mycket glada över att Göran reser ned från Borlänge för att hjälpa till vid våra träffar.


 

Ansvarig för dagens ”Spisa Jussi” är Nils-Göran Olve. Denna gång har han valt följande titel för sitt program: Mest Puccini: en mystisk Caláf, en trasig Des Grieux med mera. Nils-Göran introducerar några sällan hörda inspelningar.

 

 

Gemensamt för medlemsträffar i Stockholm

Adressen är Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A,  Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan. Insläpp sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd. 

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning. Det går bra att betala med Swish.

Föranmälan senast torsdagen innan till

Per Bäckström tel 072-326 2647

Perb1948@gmail.com

Träffpunkt "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER 

 


 

 

 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 250 kr om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

 

Klicka på resp. flagga.

 

 


Styrelsens Jussifavoriter

Stefan Olmårs presenterar sin favoritinspelning

Här kan du läsa om och lyssna på favoriten.


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-18, 

Lördag 10-14, Söndag 12-17

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi