Medlemsträffen lördagen den 4 maj 2019

Hjärtligt välkomna till Jussi Björlingsällskapets tredje och sista medlemsträff våren 2019, som äger rum lördagen den 4 maj i Höstsols lokal ”Stallet”. Enligt traditionen påbörjar vi insläppet av våra medlemmar klockan 12.30. Utöver den vanliga fikaserveringen serverar vi denna vårliga majträff även mousserande vin med tilltugg. Klockan 13.00 inleder vi vårt program med att hälsa alla gäster och medlemmar varmt välkomna.

Programmet följer den vanliga ordningen. Vi lyssnar först till en liten konsert, varefter det blir en intervju med vår sånggäst. Sedan tar vi en kort paus på cirka tio minuter, innan vi avrundar vår träff med programpunkten ”Spisa Jussi”. Medlemsträffen beräknas vara slut senast klockan 15.00. 

Tenoren Klas Hedlund är dagens sånggäst. Han är utbildad vid Operastudio 67 samt på Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade på Folkoperan år 1991 i rollen som Alfred i Johann Strauss’ den yngres operett Läderlappen, och är numera engagerad vid Kungliga Operan. Där har han sjungit Mozart-roller som Don Ottavio i Don Juan och Tamino i Trollflöjten, Greve Almaviva i Rossinis Barberaren i Sevilla, Verdi-roller som Hertigen av Mantua i Rigoletto och Greve di Lerma i Don Carlos, med flera.

Klas Hedlund har även varit verksam vid Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan, Malmö Opera och Finlands nationalopera, samt framträtt i Paris, Bryssel och Caen i rollen som Riccardo i Scarlattis opera Il trionfo dell’onore. Dessutom är han en flitigt anlitad kyrkosångare, och har bland annat sjungit tenorpartierna i Johann Sebastian Bachs Matteuspassionen och Mässa h-moll vid skivinspelningar med dirigenten Eric Ericson. 
 

Pianisten Anders Wadenberg kommer att ackompanjera Klas. Anders har spelat åt flera av vårt lands bästa sångare och sångerskor, och även vid åtskilliga av sällskapets tidigare medlemsträffar. Under många år arbetade han som repetitör och instuderare på Operahögskolan i Stockholm.

 

 

Jussi Björlingsällskapets styrelseledamot Göran Forsling är dagens intervjuare, som vanligt nedrest från Borlänge och laddad med frågor till och kunskaper om vår sångare Klas Hedlund.

  

Calle Friedner, redaktör för Jussi Björlingsällskapets Tidning, ansvarar denna dag för programpunkten ”Spisa Jussi”. Under rubriken Vårkänslor – inspelningar med anknytning till vår och sommar, låter han oss lyssna till ett passande urval av Jussi-inspelningar. 

 

 

Gemensamt för medlemsträffar i Stockholm

Adressen är Höstsols lokal ”Stallet”, Kaplansbacken 4A,  Kungsholmen, Stockholm. Kommer man från Stadshuset så är det tvärgatan till höger alldeles före kyrkan. Insläpp sker från klockan 12.30, då man kan stiga in i lokalen och förse sig med kaffe/te och fikabröd. 

Entréavgift: 100 kr/person inkl. kaffe/te och bröd. Avgiften betalas till tjänstgörande kassör för avprickning. Det går bra att betala med Swish.

Föranmälan senast torsdagen innan till

Per Bäckström tel 072-326 2647

Perb1948@gmail.com

Träffpunkt "Stallet"

Lokalen "Stallet" är träffpunkten för Jussi Björlingsällskapets medlemsträffar i Stockholm. Vid förra sekelskiftet var lokalen ett tillhåll för helt andra hyresgäster.

LÄS MER 

 

 

 

 

Jussi Björlingsällskapet

Stiftat den 7 januari 1989 har till uppgift att främja intresset för och kunskapen om Jussi Björling, hans sångkonst, liv och karriär.

Mer om Sällskapet


Bli medlem i Sällskapet

HÄR kan du snabbt bli medlem i Jussi Björlingsällskapet. Du får vår tidning, nyhetsbrev och inbjudan till evenemang och sammankomster. Årsavgiften är 250 kr om du väljer att få våra nyhetsbrev med e-post.

 

Mer om medlemskapet


Välkomna till de amerikanska och brittiska Jussi Björling-sällskapen

 

Klicka på resp. flagga.

 

 


Styrelsens Jussifavoriter

Stefan Olmårs presenterar sin favoritinspelning

Här kan du läsa om och lyssna på favoriten.


Jussi Björlingmuseet

Jussi Björling Museet

Jussi Björlingmuseet
hälsar dig välkommen!

Borlänge är Jussi Björlings hemort. Här finns sångarens eget museum, det enda Björlingmuseet i världen. " Av alla sångarmuseer, är detta det bästa", enligt John Steane, känd brittisk musikkritiker.

 

Öppettider
Vintersäsong september–maj helgfri tisdag–fredag 12-17

Juni-augusti: 

Måndag-fredag 11-18, 

Lördag 10-14, Söndag 12-17

Stängt Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton och Midsommardagen

Länk till Jussi Björlingmuseet


Jussitips

Länk till Aktuellt om Jussi